ARGUVAN GENÇLİĞİ PİKNİKTE BULUŞTU

Arguvan Gençlik Komisyonu’ nun düzenlemiş olduğu 2. Gençlik Pikniği 17.05.2015 tarihinde Yayla Piknik Alanı Büyükbakkalköy ‘ de gençlerin ve ailelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Piknik Pir Sultan Abdal’ ın
“Yürü bre Hızır Paşa
Seninde çarkın kırılır
Güvendiğim padişahım
O da bir gün devrilir “şiiriyle başladı.
Aşık Mahzuni Şerif ve Soma’ da hayatını kaybeden madenciler şahsında tüm demokrasi ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Gençlik Komisyonu Başkanı Ali Fuat Sabancı açılış konuşmasında katkı sunanlara teşekkür etti ve seneye Gençlik Festivali yapmayı düşündüklerini belirtti. Sabancı’ nın konuşmasından sonra müzik dinletisine geçildi. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması 1.si Ahmet Gelirli’ nin sahne alması ile başlayan program , davul-zurna eşliğinde halaylarla devam etti. Çobandere (Şotik) derneği semah ekibinin de sahne aldığı programda, Grup Arıx ve Koma Hiv, Yılmaz Kulak  Kürtçe ve Türkçe türküler seslendirdiler.
Piknik alanında açılan standlarda yazarlala söyleşiler yapıldı. Programın sonunda Erdal Güney sahne aldı. Güney’ e gençler her bir ağızdan eşlik etti. Gençlerin bir kez daha davul zurna eşliğinde yöresel halaylarıyla piknik sona erdi.
Etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Arguvan Vakfı Yönetim Kurulu’ na, Köy Dernekleri Gençlik Komisyonlarına, Arguvanlı dostlarax Arguvan Vakfı Gençlik Komisyonu’ na, Sivil Toplum Örgütlerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Previous ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN