Vakıf Faaliyetleri ve Burslar
Vakfımız Arguvanın ve Arguvanlıların tüm sorunları ile ilgilenmekte ve değerlerini korumaya çalışmaktadır. Vakfın kuruluşundan sonra; Arguvan kültürünü ortaya çıkarmak, orijinini bozmadan araştırıp ilgililerin ilgisini çekerek kamuoyunun beğenisine sunmak, gelecek nesillere aktarmak konusundaki çalışmalar hız kazanmıştır.
Vakfımızda kuruluşundan itibaren bugüne kadar yüzlerce başarılı öğrenciye burs verilmiştir.

Vakıf binasında faaliyet gösteren Kültür Sanat Evinde Dinleti, İmza günü, Resim sergisi ve söyleşi gibi etkinlikler düzenlemektedir.

Arguvan kültürünü tanıtmak, özendirmek ve yetenekleri ortaya çıkartmak amacıyla her yıl vakıf merkezinden ilan edilen tarihlerde ödüllü Arguvan Türküleri Ses Yarışması düzenlenmektedir Bu yıl onbeşincisi yapılmıştır.
Bunun yanı sıra İstanbul’da Arguvanlıları bir araya getiren ekonomik ve sosyal dayanışmaya hizmet eden geceler düzenlenmektedir. Hemşehrileerimizle ilgili sosyal ilişkileri geliştirmek, işbirliği, paylaşım duygularını pekiştirmekve ortak projeler üretmek amacıyla, İstanbul da örgütlü 25 derneğimiz ile üzenli toplantılar yapılmakta ve ortak hareket edilmektedir.

Kadın Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Kültür & Sanat Komisyonu, Basın-Yayın Komisyonu ve Çocuk Kulübü gibi herkesin kendini ifade edebileceği çalışma alanları oluşturularak dayanışma ruhu yaygınlaştırılmakta ve canlandırılmaktadır.

Vakfın kurumsal dergisi Arguvan Olgusu, Arguvan Ezgileri-1, Arguvan Vakfının çıkardığı Arguvan Ağzı Türküler ve Halk Aşıkları Kasetleri, Arguvan Halk Oyunları araştırmaları, Arguvan Türküleri, Arguvan Yöresi Halk Oyunları kitapları gibi çalışmalar bir taraftan yürütülürken; diğer taraftan da Arguvan kültürünü “Arguvan kimliğini” Arguvanlılarla ve dostları ile paylaşmak için İstanbul da piknikler, kültür şölenleri, türkü yarışmaları düzenlenmektedir.