Site Loader
İçerenköy Mah. Ertaç Sok. No: 8/5
0
Bizler, toplumumuzun demokratik bir yönde gelişmesi için çaba gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, son gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyuyoruz. “Kürt sorunu konusunda yürütülen görüşmeler, özlemini çektiğimiz barışın kapısını ciddi bir biçimde aralamıştır. Toplumun neredeyse bütün kesimlerinde farklı ölçülerde var olan güvensizliği, korkuyu, tedirginliği ve kaygıyı gidererek süreci ilerletmek  huzur ve güveni artıracaktır. Sürecin mümkün olduğu kadar şeffaf hale getirilmesi büyük bir ihtiyaçtır. TBMM’ den başlayarak, çözüme katkı sunabilecek bütün taraf ve kesimleri sürecin parçası haline getirmek demokratik, adil ve kalıcı çözümü kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Bizler bu doğrultuda atılacak  demokratik adımları, adresine bakmadan sahipleneceğiz. Hiç kuşku yok ki, bu büyük sorunun çözümü istisnasız herkese büyük sorumluluk ve görevler yüklemektedir. Bunun bilincinde olan ve yıllardır bu doğrultuda çaba gösteren insanlar olarak, geçmişten çıkarılan dersler ışığında herkesi bu zorlu büyük yürüyüşe katılmaya, destek olmaya, sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu yoldan yürüyerek barış ve refah içinde demokratik ve yeni bir Türkiye’ ye ulaşabiliriz. “  ARGUVAN VAKFI  ARGUVAN MERKEZ  ASAR GECEKONDU  BALLICA  BELLİKLER  ÇAYIRLI (AREKEL  ÇOBANDERE (ŞOTİK)  ÇAVUŞ  DOYDUM  ERMİŞLİ (ERDER)  EYMİR  GÖKAĞAÇ  GÖÇERUŞAĞI  İSAKÖYÜ  KARAHÖYÜK  KINIK  KONAKBAŞI (APASI)  KOYUNCU (GÜRGE)  KURUTTAŞ  KUYUDERE (MİNEYİK)  KOÇAK (MAMISA)  KÖMÜRLÜK  SÜLMENLİ (MASEV) VAKFI  SIĞIRCIUŞAĞI  YAZIBAŞI (NARMİKAN)  YAMAÇ (MİŞEDİ)  YAYIKLI (ÇİFLİK  YONCALI (BİRİK)

Post Author: admin